• 1
  Mit és mekkorát?
  Mérje le, hogy nagyságrendileg
  mekkora zöldfalat szeretne!
 • 2
  Árajánlat 24 órán belül
  Nálunk minden zöldfal egyedi,
  személyre szabott ajánlattal
 • 3
  Helyszíni felmérés
  Amennyiben elégedett az árral,
  pontosan felmérjük a területet!
 • 4
  Megvalósítás
  Élvezze Ön is környezetében
  a 3.évezred nyújtotta oázist!

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

A Zöldfalkert csapata elkötelezett a környezet állapotának javítása érdekében. Segítségünkkel fenntarthatóbbá válhat a városi környezet. A zöldfallal árnyékolt épületek egyre energiahatékonyabbá válnak, csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást. Enyhíti a városi hősziget hatást, elnyeli és szűri csapadékvizet, ezáltal csökken a környezetterhelés.
A széleskörűen használt hazai és a helyi viszonyokhoz igazodó növényzettel kialakított külső falak, a legkülönbözőbb hasznos élőlények, mint például a kis madarak, lepkék, méhek és katicabogarak megtelepedését is segíti. Ezért a zöldfal a városi környezet biológiai sokféleséget is nagymértékben növeli!
Amint az energiatakarékossági és az épületvédelmi előnyök is bemutatják, a zöldfal egyfajta védőgátként működik, amely óvja az épületet a napsugárzástól és a hő terjedésétől, ezáltal csökkentve a klímaberendezések használatát. Télen az élő falak egy további szigetelőrétegként funkcionálnak, a meleget bent, a hideget pedig kint tartva. Így csökken egy épület szén-dioxid kibocsátása és ökolábnyoma.
Az olyan szilárd burkolatok, mint az aszfalt és a beton nagymértékben hozzájárulnak a városi hősziget kialakulásának problémájához. A napsugárzás nagy részét magukba szívják, majd infravörös hősugárzásként visszaverik azt, és az így kibocsátott hő egy melegebb mikroklímát hoz létre. A városi zöldterületeknek kiemelt szerepük van a település levegőjének hűvösen tartásában. A növények nem sugároznak vissza hőt, és a növénnyel fedett területek lassan melegszenek fel. A városok melegebb mikroklímája rontja a levegőminőséget. 10 fokos hőmérsékletnövekedés hatására megkétszereződik a mérgező, felszínközeli ózon mennyisége.

 

zoldfal_fenttarthatosag_2A zöldfalak hőmérsékletcsökkentő hatását a felfogott csapadék elpárologtatása adja, hiszen a növényzet a napsugárzásból felvett energia 70%-át a párologtatásra, ezáltal hűtésre használja fel. A természetes és a szilárd mesterséges felszínek aránya – az eltérő hővisszaverő tulajdonságok miatt – az energiatakarékossággal szoros összefüggésben áll. Könnyen belátható, hogy a zöldfallal borított falak tényleg kevesebb hőt juttatnak az épület belsejébe, mint csupasz társaik.
A zöldfalak természetüknél fogva elnyelik és szűrik a csapadékvizet. Az is lehetséges, hogy az összegyűjtött esővízzel öntözzük őket. A növények gyökerei körül mikroorganizmusok élnek, melyek közül bizonyos mikroba fajok képesek a különböző szennyezőanyagok hasznosítására, ezáltal a vízben található szennyezőanyagok eltávolítására is képesek.
Mivel a növények növekedésük során képesek elnyelni az üvegházhatású gázokat a légkörből és megkötni azokat a szöveteikben, egyfajta szén szivacsként funkcionálnak. A kellő sűrűséggel beültetett zöldfal rendszer képes akár egy közepes méretű fával megegyező mennyiségű szén-dioxidot asszimilálni.
Ha visszautaznánk az időben, mielőtt a nagyvárosok és az intenzív mezőgazdasági vagy ipari területek léteztek volna, egy igen csak változatos ökoszisztémát találhatnánk meg, számos növény- és állatfaj életközösségeivel. A modern városok és szántók egyre nagyobb térhódításával súlyosan lecsökkent a biológiai változatosság. A kültéri élő falakat mini ökoszisztémaként is tekinthetjük. A zöldfalakban többféle növényfaj alkalmazásával teret adhatunk számos állatfaj szélesebb körben való elterjedésének a városi környezetben is. A mikroszervezetek, a lepkék és bogarak, vagy akár az énekesmadarak fajainak megjelenésével a városi biodiverzitás növelhető.

További előnyök

ESZTÉTIKA

Csináljunk élő művészetet – lakberendezés

A BELTÉRI LEVEGŐ MINŐSÉGE

Tisztítsd meg környezeted növényekkel

ÉPÜLETVÉDELEM

Pajzs a nap, eső és külső behatások ellen

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Csökkentsd villanyszámláid akár 20%-al!

EGÉSZSÉG ÉS JÓ KÖZÉRZET

Csökkentsd a stresszhatásokat és növeld a jó közérzeted

VALÓDI ÉRTÉKEK

Piacképes többlet vállalkozásodnak

FENNTARTHATÓSÁG

Javítsd környezeted állapotát zöldfal használatával!

AKUSZTIKUS HATÁSOK

Szüntesd meg a város zaját magad körül

Használja ki a Zöldfalak előnyeit!

Kérjen ajánlatot!

Login

Lost your password?