• 1
  Mit és mekkorát?
  Mérje le, hogy nagyságrendileg
  mekkora zöldfalat szeretne!
 • 2
  Árajánlat 24 órán belül
  Nálunk minden zöldfal egyedi,
  személyre szabott ajánlattal
 • 3
  Helyszíni felmérés
  Amennyiben elégedett az árral,
  pontosan felmérjük a területet!
 • 4
  Megvalósítás
  Élvezze Ön is környezetében
  a 3.évezred nyújtotta oázist!

Egészség és jó közérzet

Egészség és jó közérzet

Ha egy városban élünk, körülvesz minket a sok beton, a forgalom, a zaj és a szennyezések különböző hatásai. Ez nem egészséges. Mindez komoly hatással van testi és lelki közérzetünkre egyaránt. A növényzet enyhít ezen a zord környezeten, frissítően hat, csökkenti a stresszt és a fáradtságot. A zöldfalak gondoskodnak a természettel való értékes kapcsolatról, ami hiányzik a mai betondzsungelekből.

Tanulmányok szerint már az növeli munkahelyi teljesítő képességünket, ha kilátásunk van egy zöld területre. Továbbá a beltéri növények fokozzák komfortérzetünket. Ezáltal csökken a “betegség” miatti szabadnapok száma. A kerttel rendelkező kórházak nyugtatóan hatnak a betegekre, ami a klinikai eredmények javulásához vezet, és lerövidíti az itt töltött időt.

A levegőminőség fontos az egészség és a közérzet szempontjából. A növények bizonyítottan megszűrik a méreganyagokat és oxigénben gazdaggá teszik a levegőt. Minden egyes növénnyel ezek az előnyök megsokszorozódnak, ezért egy több ezer növényt tartalmazó zöldfalnak jelentős a pozitív hatása. Erről részletesebben A beltéri levegő minősége részben olvashat.

Miért érzik kipihentebbnek és kevésbé stresszesnek magukat az emberek a zöld környezetben? Ez legfőképp az ember és a növények evolúciós kötelékének köszönhető. Néhány szemész szerint az emberi szem 2000 zöld árnyalatot képes megkülönböztetni, de pirosból már csak 100-at. Az emberi evolúció szempontjából a növények árnyalatai azért voltak fontosak, mert segítették beazonosításukat, hogy melyik ehető és melyikeket lehet felhasználni mint gyógyszert vagy menedéket. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy jelenlétükkel növelik komfortérzetünket.

Amerikai és európai egyetemek beszámolói szerint pozitív élettani hatással bír, ha kilátásunk van egy zöld területre. Az alkalmazottak hatékonyabbak, melynek eredményeként növekszik a cég bevétele.

A Washington Állami Egyetem tanulmányában résztvevők vérnyomását és érzelmeit figyelték, miközben egy egyszerű, időzített feladatot kellett teljesíteniük a számítógépen növények jelenlétében, majd azok hiányában. Arra a következtetésre jutottak, hogy a növényekkel teli szobában a résztvevők hatékonyabbak voltak (reakcióidejük 12%-kal javult) és kevésbé voltak stresszesek (vérnyomásuk alacsonyabb volt). Ezen kívül, közvetlenül a feladat elvégzése után a résztvevők a növényeket tartalmazó szobában figyelmesebbek voltak, mint azok az emberek, akik a növénymentes szobában voltak. A növények segítenek nyugodtnak maradni és összpontosítani, ami növeli a hatékonyságot, a kreativitást és a problémamegoldó képességet.

 

egeszseg es jo kozerzet - szobanovenyEgy másik tanulmány, amit a Norvég Agrártudományi Egyetemen végeztek azzal a céllal, hogy értékelje az irodában lévő növények egészségre és a komfort hiány tüneteire gyakorolt hatását az alkalmazottakra vonatkozóan. Az alanyok rendszertelen periódusokban vagy egy csupasz irodában, vagy egy növényekkel berendezettben dolgoztak. Megállapították, hogy azokban az időszakokban, amikor a növények is jelen voltak, az olyan tünetek, mint a köhögés, a fáradtság, a száraz, viszkető bőr 37, 30 és 27%-kal csökkentek. Ha az embereket növények vették körül egészségesebbnek érezték magukat a munkában, ezáltal csökkentek a betegszabadságok.
A kerttel rendelkező kórházak nyugtatóan hatnak a páciensekre, ami a klinikai eredmények javulásához vezet, és lerövidíti az itt töltött időt. Ebből kifolyólag csökken a betegek száma a kórházakban, ami csökkenti a személyzet számát és a gyógyászati követelményeket is. A várakozási idő rövidül, ezért csökkennek az adók.

Talán már hallott a Las Vegas-i kaszinókról, ahol oxigéndús levegőt szivattyúznak a szellőztető rendszerekbe, hogy a vendégek éberek maradjanak és így még többet játszanak. Hogy ez egy mítosz vagy valójában így van nem tudjuk, mindenesetre az ötletnek van értelme. Egyszerű tény, hogyha a levegőben több oxigén van, akkor éberebbnek és élénkebbnek érezzük magunkat. Egy drága rendszer kiépítése helyett, ami extra oxigénnel látja el a levegőt, a temészet adta lehetőséget használjuk ki. Több száz növényt egyesítünk egy jól megtervezett művészi zöldfalban. Ez a lehetőség olcsóbb, üzemeltetési költségei alacsonyabbak, sokkal kevesebb áramot használ, folyamatosan szűri a levegőt és pozitív élettani hatásai vannak.

További előnyök

ESZTÉTIKA

Csináljunk élő művészetet – lakberendezés

A BELTÉRI LEVEGŐ MINŐSÉGE

Tisztítsd meg környezeted növényekkel

ÉPÜLETVÉDELEM

Pajzs a nap, eső és külső behatások ellen

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Csökkentsd villanyszámláid akár 20%-al!

EGÉSZSÉG ÉS JÓ KÖZÉRZET

Csökkentsd a stresszhatásokat és növeld a jó közérzeted

VALÓDI ÉRTÉKEK

Piacképes többlet vállalkozásodnak

FENNTARTHATÓSÁG

Javítsd környezeted állapotát zöldfal használatával!

AKUSZTIKUS HATÁSOK

Szüntesd meg a város zaját magad körül

Használja ki a Zöldfalak előnyeit!

Kérjen ajánlatot!

Login

Lost your password?