zöldfal Zöldfal Blog » Nem csak hogy szép, de igen hasznos is!

Feltölve : 2014-12-02
Szerző : zöldfalkert

A zöldfal kétség kívül a modern technológiák egyik legkiemelkedőbb vívmánya. Nem azért, mert az életünkhöz bármi újat adna hozzá – szépségét és dekoratív jellegét leszámítva – hanem mert képes kivételes módon javítani életminőségünkön. És hogy mindezt hogyan? Lássuk!

-          Köztudott, hogy a zöldfalak telepítése igen jótékonyan hat a légszennyezésre is. Sivár betontetők vagy tűzfalak szebbé tételéhez a zöldfal illetve a tetőkert telepítése a legkézenfekvőbb, s egyben legjövedelmezőbb megoldás! A városkép javításán túl, esztétikai jellegét félretéve a zöldfal a szigetelés hatékonyabbá tételében és az állapotmegóvásban is óriási szerepet vállal.

 

-          A zöld felületek, a függőleges kertek rendkívül pozitív hatást gyakorolnak a populációra. Nem véletlen tehát az sem, hogy egyre több irodában és közintézményben telepítenek zöldfalat a zárt és kihasználatlan tereken belül. A zöldfal, a növényzet jótékonyan képes befolyásolni az emberek hangulatát, közérzetét és a személyek közötti interakciót is. A beltéri függőleges kert jelenléte jelentős mértékben emelheti a dolgozók, járókelők közérzetét, de a kreativitásra, hatékonyságára is igen pozitívan hat.

-          A zöldfal telepítése – mint azt már írtuk – a Beteg Épület Szindróma ellen is hatásos fegyver lehet. az aktív növényzet ugyanis képes csökkenteni a megbetegedések számát, tisztítani a levegőt, megfogni a levegőben található por egy jelentős részét, illetve az ideális páratartalom kialakításában is komoly szerepet játszik.

Jól látható tehát, hogy a beltéri zöldfalak milyen jó hatással képesek bírni környezetünkre. Nem szabad e tény mellett felelőtlenül elsétálnunk, ugyanis fontos, hogy felismerjük a helyzet komolyságát. Zöldfalak telepítésével ugyanis csekély befektetéssel sokkal élhetőbb, kellemesebb és egészségesebb környezetet alakíthatunk ki magunk, kollégáink és embertársaink számára. 
Kulcsszavak: