zöldfal Zöldfal Blog » Mexikói magánlakás hatalmas zöldfala

Feltölve : 2014-04-03
Szerző : zöldfalkert

Ennek a mexikóvárosi magánlakásnak a sötét palával borított falai mögött egy hatalmas, 176 négyzetméteres élő növényfal található. A félig beltéri, félig kültéri zöldfal a mexikói Paul Cremoux munkáját dicséri. Paul és irodjája az ország csekély számú fenntartható építkezésre szerette volna felhívni a figyelmet ezzel az épülettel, melynek a belső terében kialakított három emelet magas függőleges kert segít a beltéri hőmérséklet enyhítésében, miközben egy gyönyörű belső kerttel örvendezeti meg a lakóit.
"Fenntartható, öko-barát tervek kivitelezése Mexikóban szinte lehetetlen, mivel sok megrendelő még mindig nem érzi fontosnak, hogy lépést tartson az építészet és a dizájn újításaival" meséli Paul. "Szeretnénk úgy gondolni a beltéri növényzetre, hogy az nem csak egy praktikus hőmérséklet és páratartalom kontrolláló eszköz, vagy egyszerűen csak szép látványt nyújt, hanem ugyanolyan lakberendezési tárgy, mint egy fényáteresztő függöny."

A hely szűke miatt a három szintes épület középső szintjén került kialakításra egy kis belső terasz, a kocsibeálló felett. A terasz körül kerültek kialakításra a lakás helyiségei. A zöldfal pedig az udvar déli fekvésű oldalára került és a földtől egészen az épület tetejéig beborítja a falat. 


A terasz


Konyha és étkező a földszinten


A kocsifelhajtón két autó fér el
Kulcsszavak: