zöldfal Zöldfal Blog » Grúzia első vertikális kertje

Feltölve : 2014-04-16
Szerző : zöldfalkert

Grúzia első zöldfala a Tbiliszi Avlabari metróállomáson készült el és a megálmodója a vertikális kertek megálmodója, Partick Blanc. Az élő növényfal 104 különböző örökzöld és virágzó növényfaj 4400 csemetéjéből áll, melyek 107 m2-en fedik le a falat.
Mikheil Saakashvili, Grúzia elnöke és Gigi Ugulava Tbiliszi polgármestere avatta fel az ország első növényfalát. “Ez a legmodernebb technológia a világon, melyet meg kellene tanulnunk és szerte az országban alkalmaznunk. Az előző korszak sajnos sok olyan épületet hagyott hátra, amelyek nem a legszebbek, tehát ez a technológia lenne a legmegfelelőbb arra, hogy megszépítsük őket, beültessük zöld növényekkel, azért hogy elfedjük azt, ami évtizedeken keresztül pusztult. Mindezt anélkül, hogy megrongálódnának” meséli Saakashvili.
A polgármester szerint a zöldal telepítése egy kiváló lehetőség a városnak, hogy még vonzóbb legyen a külfödiek szemében. “Ez a zöldfal nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a városunkba érkező turisták és befektetők számát megnöveljük, és az sem mellékes, hogy minden egyes új beruházás munkát és fellendülést ad Tbiliszi lakosainak.”


A metróállomáson kialakított zöldfal ünnepélyes átadója


A növényfal teljes pompájában
Kulcsszavak: