zöldfal Zöldfal Blog » Fenntartó Zöldfal-Kertészet egy Los Angeles-i kertbemutatón

Feltölve : 2012-02-23
Szerző : zöldfalkert

Nemrég szerte Dél-Kaliforniából és azon túlról gyűltek össze kertészek a Los Angelesi arborétumban egy zöldfal-ért: Nélkülözhetetlen az otthoni kertészeknek a zöldfallal foglalkozó kertészek  legfrissebb kiadása. A látogatók megtekinthettek egy gyönyörű kertekből álló válogatást, amik magukban foglalják a fenntarthatóságot és a legjobb leckéket az önellátásra alkalmas kertészekedésről.
A Zöldfal tervezőinek igaza volt, egy ideális függőleges kertrendszer az “élőfal”, amit külfölodi mérnökök terveztek. Ez a dizájn magával ragadta az ünnepelt kertészeti író Debra Prinzing tekintetét, aki nemrégiben írta ezt egy kertészeti bemutatóról:

Egy zöldfalkert ültetési rendszer segítségével, a létesítmény túlcsordul a növényketől, nektárt, a lárváknak élelmiszert, táplálékot és fészkelő helyeket ad a helyi lepkéknek, méheknek és a madaraknak is.

Egy jól működő kertnek szükségszerűen több előnye is van. Egyet különösnek találtunk: táplálékot és menedéket biztosít a természet lényeinek. Egy másik előnye a függőleges zöldfelületnek a hűtő hatása, amit a növények biztosítanak azzal, hogy elnyelik a nap energiáját ahelyett, hogy otthonát melegítené fel, télen pedig a zöldfal szigeteli otthonát, megtartva a hőt ott, ahol szükség van rá, azaz bent.

A jövőben a zöldfalak további előnyeit osztjuk meg a blogon. Most pedig látogass el weboldalunkra, hogy még többet megtudj a függőleges kert-ek rendszeréről! Kellemes kertészkedést! 
Kulcsszavak: