zöldfal Zöldfal Blog » Attraktív dekoráció a lakások díszítéséhez

Feltölve : 2014-12-03
Szerző : zöldfalkert

Bár manapság még szokatlan és ritka dolog a beltéri zöldfal, de szerencsére egyre inkább elterjedtté válik. Ezzel a megoldással otthonunk attraktív design elemmel bővülhet, amely a szobák, terek alapterületéből sem foglal sok helyet. A beltéri zöldfal telepítése mindenképpen hasznos lehet, hiszen a levegő tisztábbá, üdébbé válik, életterünk pedig pillanatok alatt sokkal barátságosabb lesz.

Miért ne díszíthetné otthonunkat, irodánkat egy igazi élő kép? A zöldfal alternatíváinak sora végtelen, gyakorlatilag bármilyen megoldás lehetséges. Csupán az ízlésünknek megfelelőt kell megtalálni, és már nincs is hátra más, mint a telepítés. Az élő képek modern designnal párosulva is tökéletes kiegészítői lehetnek otthonunknak, ugyanis festmények, fotók helyett is tökéletes dekorációs elemként funkcionálnak.

A leggyakoribb megoldás, mikor a zöldfal növényzetét ültető kazettákba helyezzük, így a későbbiek során esetlegesen változó igényeinkhez könnyen igazíthatjuk a függőleges kertet.

Nem kell tehát a hideg évszakokat sem növényektől mentesen eltöltenünk, ezek a dekorációs lehetőségek, beltéri függőleges kertek ugyanis az év teljes egészében díszíthetik falainkat. 

 

 
Kulcsszavak: