zöldfal Zöldfal Blog » A világ második legmagasabb zöldfala

Feltölve : 2014-04-01
Szerző : zöldfalkert

 

A Kolumbiában található Medellín El Poblado negyedében egy új gyöngyszem örvendezteti meg a lakókat: itt készült el ugyanis a világ második legmagasabb zöldfala. A nemrég átadott 92 méter magas függőleges kert a Groncol és a Paisajismo Urbano cégek közös együttműködésével jött létre. A növényfalat egy lakóház oldalán alakították ki, melyet a házban lakók a saját erkélyükről is megcsodálhatnak. Így vált az épület a lakópark látványosságává.
A Groncol a dizájnért és a kivitelezésért, míg a Paisajismo Urbano a növényfal hidroponikus technológiáért volt felelős. A tervezők gondosan kiválogatták az őshonos és alkalmazkodott növényeket, melyek a szél által okozott kegyetlen körülmények között is meg tudnak élni, ezt a problémát segít talán áthidalni az alaposan átgondolt tervezés. 

 

Pablo Atuesta Pradilla, a Groncol ügyvezetője szerint a Green Medellín névre keresztelt növényfal hivatalosan is a világ második legmagasabb elkészült függőleges kertje és csak a Mumbai-ban található Antilia lakóház előzi meg a sorban, mely egyébként másmilyen technológiával készült, mint a Green Medellín. A világon számos szuper magas zöldfal van készülőben, így könnyen elképzelhető, hogy a most elkészült El Poblado-i növényfalat hamarosan meghaladja majd egyikük.

 

 


Az épület teljes nagyságában


Ilyen, ha lenézünk az emeletről
Kulcsszavak: