zöldfal Zöldfal Blog » A beltéri zöldfalak legújabb generációja: az élő növényfestmény

Feltölve : 2015-07-10
Szerző : zöldfalkert

A Zöldfalkert csapata mindig is elhivatott volt abban, hogy minőségi anyagokból, időtálló, esztétikailag is megfelelő megoldást találjon a beltéri zöldfalak kialakítására. Minden beltéri zöldfal konstrukciónak megvan a maga előnye és hátránya is: általánosságban elmondható, hogy a legnagyobb hátráltató tényező egy zöldfal megálmodásakor a gépészeti és vízkiállások kialakítása.

Mindenkinek az a vágya, hogy az otthonába/irodájába kerülő zöldfal olyan legyen, mintha csak a falon lebegne, és ne lógjanak ki vezetékek, ne legyen alatta víztartály még akkor sem, ha ezeket a szerelési anyagokat ízlésesen, esztétikusan vagy éppen dizájnosan, az enteriőrbe beillesztve szokás elhelyezni. Tehát a cél: olyan legyen a zöldfal, mint egy festmény!

Erre az igényre ad kielégítő választ a növényfestmény. Kompakt, de mégis teljes értékű zöldfal, mely a legkisebb helyen is elfér, és nem igényel sem víz-, sem elektromos áram kiállást. Egyszerűen csak a falra kell helyezni és már gyönyörködhetünk is benne! A növényfestmény pontosan olyan, mint amit elvárunk tőle, ízléses, dizájnos, szemet gyönyörködtető - és ami a legfontosabb: önálló. Nem szükséges automata öntözéstechnika telepítése, mivel a növényfestmény kerete víztartályokat rejt magában. A zöldfalat meghatározott időnként vízzel kell feltölteni, majd innentől kezdve a hőmérséklet és a körülmények függvényében akár hat hétig nincs dolgunk az öntözéssel.

Mint ahogy a bejegyzés elején említettem, minden zöldfal konstrukciónak megvan a maga előnye és hátránya, így van ez a növényfestménnyel is. A kompakt, önellátó technológiának köszönhetően ezek a zöldfalak fix méretekben érhetőek el. Választhatunk a szimpla "négyzet" (72x72x7 cm), a fektetett "téglalap" (113x72x7 cm), a fektetett "sáv" (153x72x7 cm), vagy a fektetett "csík" (193x72x7 cm) között, de ha ennél nagyobbra van szükségünk, akkor az állított "tábla" a nekünk való a maga 113x170x7 cm méretével. A keret fehér, ezüst és grafitszürke színben választható.

Szerencsére csak a méretekben kell kompromisszumot kötnünk, a növényanyag szabadon választható! A helyiség adottságainak megfelelő növények kiválasztásában szívesen állunk a rendelkezésre, legyen szó akár virágos, akár pozsgás, akár fűszernövényről. A növényfestmény telepítése pedig pofonegyszerű, akár magunk is felhelyezhetjük a falra. A növényültető kazettába ültessük bele a kívánt növényeket (egy kazettában 9 db növény kap helyet), a keretet pedig rögzítsük fel a falra. Miután mindezzel megvagyunk, helyezzük a kazettát a keretbe és már kész is!

   

Növényfestménnyel kapcsolatban kérje ajánlatunkat honlapunkon keresztül, vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol élőben is megtekintheti a XXI. század egyik legnagyobb csodáját, az élő növényfestményt! 
Kulcsszavak: