• 1
  Mit és mekkorát?
  Mérje le, hogy nagyságrendileg
  mekkora zöldfalat szeretne!
 • 2
  Árajánlat 24 órán belül
  Nálunk minden zöldfal egyedi,
  személyre szabott ajánlattal
 • 3
  Helyszíni felmérés
  Amennyiben elégedett az árral,
  pontosan felmérjük a területet!
 • 4
  Megvalósítás
  Élvezze Ön is környezetében
  a 3.évezred nyújtotta oázist!

Védekezés a felszíni áradások ellen

Védekezés a felszíni áradások ellen

  Az angliai London városában egyre nagyobb problémákat okoznak a felszíni áradások, de most ne a Temzére gondoljunk! A rengeteg eső, mely Angilában esik képtelen elfolyni és bekerülni a föld alatti csatornarendszerbe, így az utcákon megrekedve szépen lassan tönkreteszi a burkolatot ls az épületeket. A londoni Victoria városrészben, nem messze a Buckingham palotától egy Gary Grant tervező által megálmodott 21 méter magas és 350 négyzetméter felületű, 10000 növény és 16 tonna föld felhasználásával épült zöldfal díszíti a Rubens at the Palace Hotel falát. A tervező szerint a sokféle, virágos növény a városi környezetbe csábítja a beporzásra alkalmas madarakat és méheket. A növényfalat több, mint 20 olyan növénnyel ültették be, mint a boglárka, a krókusz, a szamóca, mindenféle hagymás virág és a tél muskátli, melynek egyik célja az volt, hogy egész évben virágokkal borítsák be a falat a lepkék, méhek és madarak legnagyobb örömére.  
 

A 2013 augusztusában átadott növényfal elsősorban a felszíni áradások elleni védekezés és a légszennyezés csökkentése céljából készült. A 10000 növényt a tetőn kialakított tartályokban összegyűjtött esővízzel oldják meg, ami azért sem rossz ötlet, mert az esővíz ahelyett, hogy az ereszen lefolyva az aszfalton kötne ki, kiválóan megfelel öntözővíznek a zöldfal számára. Ezzel a módszerrel minden alkalommal 10 000 liter vizet tudnak megtartani, így nincs szükség locsolásra sem. Mondhatni, hogy ez a megoldás a csatornázás egy fenntartható formája. 

Boris Johnson, London polgármestere a felszíni árvizek elleni védekezés és a fenntartható csatornázás egyik szószólója. Gary Grant elmondása szerint “Victoria az olyan fedett felszínek miatt szenvedi el az árvizeket, mint a tetők és az aszfalt. Ezek a legfőbb okai annak, hogy a heves esőzésekkor a csatornák túltelítődnek és az utcákat elárasztja a víz”.

 

Leave your thought

Login

Lost your password?